Aplicația iOS 18 Apple Passwords („Parole de familie partajate”) este suficientă pentru moștenirea digitală?
Cu aplicația dedicată Apple Parole în iOS 18 și macOS Sequoia, Apple a facilitat crearea unui „Grup partajat” cu membrii familiei, astfel încât toată lumea să aibă datele de conectare pentru factura de electricitate, serviciile de streaming sau un cont comun de verificare comun. Mulți utilizatori de iPhone presupun că crearea unui grup de Parole de familie le rezolvă planificarea patrimoniului. Iată de ce bazarea pe ea pentru o urgență îți lasă familia blocată.
4 motive pentru care Grupul de parole partajate de la Apple eșuează ca plan de moștenire
1. Acces direct live vs. „Numai când mi se întâmplă ceva”
În aplicația Parole de la Apple, un grup partajat oferă fiecărui membru **acces imediat de citire și scriere live, astăzi**. Funcționează bine pentru o conectare Hulu partajată. Nu funcționează pentru conturile pe care doriți să le păstrați private cât timp sunteți în viață și predați numai dacă muriți sau sunteți în incapacitate:
- Căsuța de e-mail personală principală (Gmail, Outlook sau iCloud Mail)
- Conturile dvs. individuale de pensionare, de brokeraj sau cripto
- Autentificarea companiei, a clientului sau a serverului dvs
- Observați și: într-un grup de parole partajate Apple, **orice membru poate edita sau șterge o parolă partajată**, ceea ce o elimină pentru toată lumea dacă cineva atinge butonul greșit!
Blocați22,99 lei /lună preț de acces anticipat →Sau 74,99 USD o dată pe viață. Moștenitorii tăi nu plătesc niciodată. Membrii listei de așteptare păstrează prețul de lansare.
Grup partajat de parole Apple vs. Apple Legacy Contact vs. Heritkey
| Funcție | Grupul de parole partajate Apple | Contactul de moștenire Apple | Heritkey |
|---|---|---|---|
| Include parolele și cheile de acces salvate? | Doar cele specifice pe care le-ați mutat manual în grup | ✗ Niciodată — Brelocul/parolele sunt complet excluse | ✓ Da — stocați-vă acreditările principale și seiful complet |
| Păstrat privat cât timp ești în viață și sănătos? | ✗ Nu — membrii văd totul imediat astăzi | ✓ Da | ✓ Da — se deblochează numai după check-in-uri ratate |
| Funcționează dacă sunteți spitalizat/inconștient în UTI? | Numai pentru articolele pre-distribuite | ✗ Nu — necesită un certificat de deces | ✓ Da — comutatorul omului mort se declanșează automat |
| Funcționează dacă soțul, părintele sau copilul dvs. utilizează Android/Windows? | ✗ Nu — necesită iOS 17+ / macOS Sonoma+ pe ID-ul Apple | ✗ Necesită configurarea ecosistemului Apple | ✓ Funcționează în orice browser de pe iPhone, Android, Mac sau PC |
| Stochează codul iPhone din 6 cifre și instrucțiunile de familie în limba engleză? | ✗ Creat numai pentru URL-ul site-ului + câmpurile nume de utilizator/parolă | ✗ Nu vă deblochează iPhone-ul fizic | ✓ Creat pentru PIN-urile dispozitivului, 2FA, documente și instrucțiuni |
2. Capcana „Unshared 90%”: ceea ce uitați să trageți se pierde pentru totdeauna
În următorii 5 ani, vă veți înscrie pentru zeci de noi conturi financiare, fiscale, de asigurări și de abonament pe iPhone. Când Safari salvează o nouă parolă, o salvează în **lista dvs. de parole personale în mod implicit** — *nu* în grupul dvs. partajat de familie.
Și iată capcana care prinde prin surprindere fiecare familie Apple: Apple Legacy Contact exclude în mod explicit iCloud Keychain / Apple Passwords. Asta înseamnă că fiecare parolă din lista personală de parole pe care ați uitat să o trageți manual în grupul partajat este **permanent inaccesabilă prin Apple Legacy Contact** după ce morți!
3. Cum vă deblochează familia aplicația Apple Parole fără codul de acces pentru iPhone?
Ce se întâmplă dacă vrei ca familia ta să deschidă pur și simplu aplicația Parole pe iPhone-ul tău fizic după ce ai decedat? Deschiderea aplicației Apple Parole necesită două lucruri: **deblocarea ecranului iPhone-ului cu codul de acces din 6 cifre** și apoi **transmiterea unui al doilea mesaj Face ID/parola în aplicația Parole**. Fără codul de acces pentru iPhone din 6 cifre, Apple nu poate debloca telefonul nici măcar cu o hotărâre judecătorească.
4. Membrii familiei Android și Windows sunt complet excluși
Funcția Parole partajate de la Apple funcționează numai dacă fiecare participant se află în contactele tale iCloud și rulează iOS 17+, iPadOS 17+ sau macOS Sonoma+ pe un dispozitiv Apple. Dacă copilul dvs. adult, fratele, executorul sau părintele în vârstă utilizează un telefon Android sau un computer Windows, nu le puteți adăuga deloc la un grup de parole partajate Apple.
Remedierea în 5 minute: asociați parolele Apple cu Heritkey
Dacă îți place să folosești aplicația Apple Parole încorporată pe iPhone pentru completarea automată zilnică, nu trebuie să schimbi managerul de parole! Trebuie doar să puneți cheia principală în interiorul Heritkey:
- Continuați să folosiți parolele Apple pe iPhone pentru autentificarea de zi cu zi și folosiți un grup comun Apple pentru facturile casnice pe care doriți să le vadă soțul dvs. astăzi.
- În seiful dvs. de Heritkey fără cunoștințe, stocați **parola iPhone din 6 cifre, parola dvs. de conectare Mac, parola contului Apple, codurile dvs. de rezervă 2FA și o foaie de parcurs simplă în engleză** a conturilor bancare, de asigurări și cripto.
- Dacă decedați sau sunteți internat în spital, cronometrul de check-in al Heritkey expiră și oferă familiei dvs. codul de acces pentru iPhone, care deblochează **100% din aplicația Apple Parole**, mesajele SMS 2FA și aplicațiile dvs. de autentificare în 10 secunde (cum funcționează Heritkey).
Întrebări frecvente
Apple Legacy Contact include date de conectare în aplicația Apple Parole iOS 18?
Nu. Documentația oficială Apple afirmă că iCloud Keychain (care alimentează aplicația Apple Parole) este exclus de la accesul Legacy Contact, chiar și după ce un certificat de deces este aprobat.
Dacă adaug o parolă la un grup partajat Apple, poate membrul familiei mele să o vadă imediat?
Da. Toată lumea dintr-un grup de parole partajate Apple poate vizualiza, edita sau șterge imediat fiecare parolă din acel grup. Nu există nicio opțiune de a ascunde parolele decât după moartea sau incapacitatea dvs.
Pot partaja un grup de parole Apple cu cineva care folosește Android?
Nu. Funcția Parole partajate de la Apple necesită ca fiecare participant să aibă un cont Apple pe un iPhone, iPad sau Mac care rulează iOS 17 / macOS Sonoma sau o versiune ulterioară.
Cum îmi deblochează Heritkey întreaga aplicație Apple Parole pentru familia mea?
Fiecare parolă și cheie de acces din aplicația Apple Parole de pe iPhone-ul dvs. pot fi vizualizate introducând codul de acces din 6 cifre al ecranului de blocare al iPhone-ului. Prin stocarea codului dvs. de acces iPhone și a acreditărilor contului Apple în seiful de comutare al omului mort fără cunoștințe al lui Heritkey, familia dvs. are acces la 100% din parolele dvs. Apple numai atunci când are loc o urgență.
Folosești parole Apple pe iPhone-ul tău? Asigurați-vă că familia dvs. nu este blocată în 90% din ea. Alăturați-vă listei de acces anticipat Heritkey pentru22,99 lei /lună sau429,99 lei o dată pe viață.